inovate design cluster

Ημερίδα Gastronomy & Design, Θεσσαλονίκη, Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΗΜΕΡΙΔΑ Gastronomy & Design  Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 31 Μαΐου 2022

Πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την ταυτότητα των χώρων εστίασης και να ενδυναμώσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις βιωσιμότητας και design; Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται οι κόσμοι του design και της γαστρονομίας;

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας, η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ που αναπτύσσει τον πρώτο, στην Ελλάδα, Σχηματισμό Καινοτομίας για το Design (Innovative Design Cluster) και το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης-Υπουργείο Τουρισμού ξεκινούν μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτά τα ερωτήματα συγκεντρώνοντας ένα σύνολο ειδικών, από διαφορετικούς χώρους όπως είναι αυτός της γαστρονομίας, της εστίασης, του design, του marketing, της φωτογραφίας, της τεχνολογίας.

H 1η εκδήλωση «Gastronomy & Design» φιλοξενείται στο Ok!Thess (Κομοτηνής 2, 54655) την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρες: 10:30-14:00. Ανάμεσα στους καλεσμένους ομιλητές είναι: o Θεόδωρος Κουρατζόγλου, Β’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, o Απόστολος Αλτάνης, Chef Ambassador, Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας, ο Βαγγέλης Λιάκος, Designer, Beetroot Design Group, η Μόρφω Παπανικολάου, Αρχιτέκτων, SPARCH Architects, ο Τάσος Γεωργαντζής, Αρχιτέκτων, Urban Soul Project και ο Αντρέας Σφυρίδης, Hotel and Storyteller Photographer.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της γαστρονομίας και της εστίασης, σε designers αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για τα θέματα της ανάδειξης της ταυτότητας μιας πόλης βασισμένη στην κουλτούρα του φαγητού.

Σε αυτή την πρώτη εκδήλωση θα συζητήσουμε για τη δημιουργία ενός μενού το οποίο αναδεικνύει τα στοιχεία τοπικότητας, βιωσιμότητας και ταυτότητας της κουζίνας, καλές πρακτικές για τον σχεδιασμό των χώρων τροφίμων και εστίασης, θα μιλήσουμε για τη δύναμη του μηνύματος της οπτικής ταυτότητας στην εστίαση (λογότυπο, κατάλογοι, χρώματα, γραμματοσειρές) καθώς και  για τη σημασία της τέλειας φωτογράφισης των πιάτων μας!


Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων UNESCO- Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας, επικοινωνήστε στο [email protected]

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Innovative Design Cluster, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, επικοινωνήστε στο [email protected], 2313317431

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:
https://www.eventbrite.com/e/gastronomy-and-design-tickets-344123672167


Πρόγραμμα παρουσιάσεων:

10:30 – 11:00 | Welcome Coffee
11:00 – 11:15 | Καλωσόρισμα: Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Ξένη Γερνά, Αν. Διευθύντρια Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης – Υπουργείο Τουρισμού
11:15 – 11:30 | Επαγγελματίες εστίασης και ανάδειξη ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τις δράσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Θεόδωρος Κουρατζόγλου, Β’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας
11:30 – 11:50 | Σύνθεση μενού – ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας: Απόστολος Αλτάνης, Chef Ambassador, Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας
11:50 – 12:10 | Σχεδιάζοντας την οπτική ταυτότητα ενός εστιατορίου: Βαγγέλης Λιάκος,  Designer, Beetroot Design
12:10 – 12:30 | Στοά Μοδιάνο, ανάπλαση κεντρικής αγοράς τροφίμων Θεσσαλονίκης: Μόρφω Παπανικολάου, Αρχιτέκτων, SPARCH Architects
12:30 – 12:50 | Tasteful Design: Σχεδιάζοντας Χώρους Εστίασης: Τάσος Γεωργαντζής, Αρχιτέκτων, Urban Soul Project
12:50 – 13:10 | Φωτογραφία & γαστρονομία: Αντρέας Σφυρίδης, Hotel and Storyteller Photographer
13:10 – 14:00 | Q&A Networking


Προωθητικό υλικό ημερίδας
Δελτίο Τύπου
Αφίσσα


Share this post:

#Innovative_Design_Cluster